Wat is een Escaperoom?

Een Escaperoom is een kamer waarin je met een aantal vrienden, collega’s of familie je laat opsluiten en dan binnen 60 minuten moet ontsnappen door middel van puzzels en opdrachten op te lossen. De puzzels en opdrachten leiden vaak naar tips, sleutels of code’s. Onze kamers hebben allemaal hun eigen thema.

Wat maakt het zo leuk ?

De tijdsdruk! Die zorgt ervoor dat je als team moet fungeren om er op tijd uit te komen. Het is dan ook een beproefd gegeven dat het voor teambuilding ideaal is . Je leert elkaar goed kennen als je klok hoort tikken ? Natuurlijk alles met een knipoog. Je kunt het net zo spannend maken als jezelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld ook tegen elkaar spelen. Je zet een tijd en het volgende team moet proberen om er sneller uit te zijn!

De kamers bij Yankee Doodle Assen zijn ongeveer van de zelfde moeilijkheidsgraad, dit terwijl het compleet verschillende kamers zijn met totaal andere puzzels en opdrachten. Hierdoor kun je ook tegen elkaar spelen. Doordat de Escaperooms bij ons in het restaurant zijn, kun je het ook boeken als Fun-diner (icm. een diner) maar natuurlijk ook als kinderfeestje! Bekijk hieronder al onze escaperooms.

The Riddler escaperoom

The Riddlers Game Room

The Riddler is de vaste vijand van Batman en krijgt bij Yankee Doodle Assen zijn eigen Escaperoom. In deze Escaperoom laat The Riddler jullie allerlei verschillende raadsel en puzzels oplossen. Kom erachter waar The Riddler zijn volgende misdaad gaat plegen!

The Mystery at the Music Bar

Deze Escaperoom is het walhalla voor de muziekliefhebber. Alle soorten muziek komen hier aan bod. Van classics uit de jaren ’60 en ’70, tango, salsa en nog veel meer! Een makkie voor de echte muziekliefhebber zou je denken. Maar niks is minder waar! Can you solve the mystery, or do you get lost in music?

Music-Bar
Mind-F-Factory

The Mind F Factory

Laat je binnen 60 minuten de raarste dingen zien en beleven. Je moet als team goed kunnen samenwerken en op elkaar ingespeeld zijn. Anders kunnen het 60 hele zware minuten worden. Net als in het televisieprogramma, worden je hersenen continu op de proef gesteld en net wanneer jij denkt het bij het juiste eind te hebben, kan je er nog wel eens naast zitten en je verstand verliezen in deze fabriek.

De schatkamer van Slot Doedelstein

De Kinder/Gezins Escaperoom is uniek in Noord-Nederland! De kinderen krijgen in deze Escaperoom de opdracht om de schat te stelen uit de schatkamer van slot Doedelstein. Helaas heeft Baron Jan Doedel hen betrapt! De Baron heeft de politie gebeld en de kinderen krijgen 60 minuten de tijd om de schat te vinden en uit Slot Doedelstein te ontsnappen… Ook voor volwassenen is deze Escaperoom erg leuk om te doen! Daarbij is deze Kids/Gezins Escaperoom is heel leuk om te boeken als kinderfeestje!

Kids Escaperoom

Hoeveel kunnen er tegelijk in de kamers ?

The music bar, The Riddler en The Mind F Factory kamer kun je van 2 tot 5 personen spelen dus, 15 tegelijk. Ben je met meer dan 15 personen kun je splitsen en rustig wat eten of drinken in ons restaurant.

In een arrangement met het Yankee Doodle buffet, heb je natuurlijk alle tijd en kun jij heerlijk eten terwijl het andere team probeert te ontsnappen en vice versa. Zo kun je gemakkelijk een leuke avond/dag creëren met een grotere groep in combinatie met de Yankee Doodle Fun-Diners!

Hoe oud moet je zijn ?

Wij zeggen vanaf +/- 14 jr, maar een team kan het beste bestaan uit verschillende denkniveau’s, vaak denk je te moeilijk bij een puzzel en soms heeft een kind van 12 een heel andere kijk op een situatie dan een volwassene.

Kan iedereen een Escape Room bouwen?

In principe kan iedereen een escape room bouwen. Het is niet gemakkelijk, maar een eenvoudige escape room is doenlijk. Er staat veel op het internet, maar je kunt ook een bedrijf inschakelen om je te helpen. Dit is wel aan te raden als je het professioneel wil doen. De Escape Rooms in Assen zijn gebouwd van thema tot aan uitvoering door: Gone in 60 Minutes Escape Rooms. Een creatief bedrijf dat voor praktisch ieder budget wel een kamer kan bouwen.

Veiligheid

Onze Escape Rooms zijn veilig! Lees hier alles over de veiligheid!